Yükleniyor...
Alt Kategoriler
Markalar
Nitelikler
Fiyat Aralıkları
-
Listeleme

YAPI KİMYASALLARI

Yükleniyor...

Yapı kimyasalları, bina ve inşaat yapımında yaygın olarak kullanılan yardımcı malzemelerdir. Yardımcı malzemelerden kastımız; ana malzemelerin yapışmasına, kuvvetlendirilmesine veya daha estetik gözükmelerine aracı olmalarıdır. Yapı kimyasalları ile ana malzemeler bir bütün oluşturur. Bu yüzden yapı kimyasalları ana malzemeler kadar önemlidir. İnşaat sektörünün olmazsa olmazı olan yapı malzemeleri, teknoloji ve bilim ilerledikçe daha kullanışlı hale gelmektedir.

Yapı kimyasalları inşaat sektöründe; zemin kaplamasında, fayans ve seramik yapıştırmada, dış cephe kaplamasında ve ısı ile su yalıtımında kullanılmaktadır. Bu sayılanlar belli başlı kullanım alanlarıdır fakat bunların dışında pek çok kullanım alanları da mevcuttur.

Yapı kimyasalları, isminden de anlaşılacağı üzere kimyasallardan meydana gelmektedir. Bu kimyasallar kendi içerisinde sınıflara ayrılmaktadır. Yapı kimyasalları geleneksel yapıştırıcıların  çeşitlenmiş halidir diyebiliriz. Tercih edeceğiniz yapı kimyasalın; cildi tahriş etmemesine, çevreye zarar vermemesine, hayvanlar üzerinde deney yapmamasına, dayanıklı ve uzun ömürlü olmasına dikkat etmelisiniz. Bu kıstaslara dikkat ederek hem kendinizi hem çevreyi hem de yapıyı koruyabilirsiniz.

Yapı kimyasallarının pek çok çeşidi bulunmaktadır. Kullanım alanlarının ve kalitelerinin farkına göre sınıflandırılabilir. Genel olarak kategorize edecek olursak;

  • Tamir için kullanılan harçlar
  • Yapıları güçlendirmek için kullanılan ürünler
  • Dış cephe su ve ısı yalıtımında kullanılan ürünler
  • Zeminde kullanılan endüstriyel ürünler
  • Yapıştırma ve derz ürünleri
  • Grout ve tamir ürünleri
  • Dekoratif amaçlı sıva ile mantolama sıvası
  • Su izolasyonunda kullanılan malzemeler 
  • Mantolama için kullanılan yapıştırıcı ürünler

Yukarıda maddelediğimiz ürünler yapı kimyasalları denildiğinde akla gelen ilk malzemelerdir. Bunların dışında da pek çok malzemeler mevcuttur; şap, seramik yapıştırıcı, levha yapıştırıcı, derz dolgu, ısı yalıtım sistemleri, su yalıtım ürünleri…

Doğa Dostu Yapı Kimyasalı

Yapı kimyasallarının her inşaatta kullanıldığı aşikar. Bu kadar yaygın kullanımı olan bu ürün grubunun özellikleri oldukça önemlidir. Yapı kimyasalları inşaat alanında kullanıldığından doğrudan çevreye müdahale halindedir. İnşaat yapım sırasında hatta inşaat yapıldığında dahi yapı kimyasalları şantiye sahası dışındaki çevreye zarar verebilmektedir.  Bu yüzden tercih edeceğiniz kimyasalların çevre doğru olmasına özen göstermelisiniz.

Teknolojik gelişmeler ve bilimin her geçen gün ilerlemesiyle birlikte kimya alanında da büyük gelişmeler meydana gelmektedir. Bu gelişmeler ve ilerlemeler sayesinde yapı kimyasalları geleneksel yapıştırıcıların yerini almış daha kullanışlı alternatifler sunmuştur. Bu alternatifler üretilirken doğa dostu olarak üretilmesine dikkat edilmiştir. Doğa dostu ürünler dayanıklı olmanın yanısıra çevreye karşı duyarlı olduğundan tercih edilebilirliği daha yüksektir. Ekosisteme zarar vermeyen bu ürünler merdiven altı üretimlerin aksine hem uzun ömürlü hem de dayanıklıdır. Bizler de Ulubaş Yaltım olarak tüm ürünlerimizin çevre dostu olmasına özen göstermekteyiz.

Yapı Kimyasalları Ve Çeşitleri

Yapı kimyasalları, inşaat sektörünün pek çok farklı alanında karşımıza çıkan geniş bir  yelpazeye sahip olan ürünlerdir. Bu kimyasalları katkı malzemelerinden döşeme kimyasallarına kadar pek çok kategoriye ayırabiliriz. Bu ürün gruplarının hepsini tek tek incelemek mümkün değildir. Fakat Ulubaş Yalıtım olarak sık sık sattığımız ve yaygın kullanım alanı olduğunu düşündüğümüz ürünleri inceleyelim.

Beton Katkı Yapı Kimyasalları

Beton katkıları, betonun su ile karıştırılarak elde edilen formunu değiştirmek için kullanılır. Yapının maliyetini düşürür, dayanıklılığını arttırır. Katkılar, beton hazırlanırken veya dökülmeden hemen önce eklenir. Bu malzemeler sayesinde betonun sertliğine, kuruma süresine müdahale edilebilir.

Su Yalıtım Yapı Kimyasalları

Su yalıtım kaplama kimyasalları; çatılarda, teraslarda, tuvaletlerde, su depolarında, havuzlarda, bodrum katlarda kısacası su basma tehlikesi oluşabilecek her yerde kullanılır. Su sızdırmazlık özelliği sayesinde su yalıtım malzemeleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Tamir harcı; betonun korozyona ve tuz saldırılarına karşı korunmasında, beton ve duvar işlerinin onarımında kullanılır. Su yalıtım kimyasalları çimento ile karıştırıldığında su geçirmezliği arttırır, UV ışınlarına karşı korur, mantar ve mikrop oluşumunu engeller, korozyonun azaltılmasını sağlar. Ulubaş Yapı olarak uzun ömürlü ve kaliteli su yalıtım yapı kimyasallarına sitemizde yer vermekteyiz.

Döşeme Bileşikleri

Zemin kaplamalarda kullanılan döşeme bileşikleri, evin ısısını koruduğu gibi kaplamanın zarar görmesini de engeller. Çeşitli zemin malzemeleri döşeme yapıştırıcılarına dahil edilerek kullanılır. Döşeme bileşikleri, hem estetik anlamda hem de ürünün kullanışlılığını arttırması anlamında yaygın olarak tercih edilen ürünlerdir. Sitemizde yer alan ürünleri inceleyebilirsiniz.

Ulubas.net sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için en kaliteli ürünlere yer verilmektedir. Korunaklı ve hızlı kargo, uygun fiyat güvencesiyle ürünlerimizi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Ekonomik ve kaliteli ürün arayışında olanların tek adresi Ulubaş Yalıtım.

Yükleniyor...