Mantolama binaların dış yüzeyine yalıtım malzemeleri kaplanmasıyla yapılan bir ısı yalıtım uygulamasıdır. Binalarda dış cephe mantolama uygulamaları sayesinde enerji verimliliği artar ve tasarruf sağlanır. Mantolama uygulamalarının birçok faydası sayılabilir. Peki, mantolama olmayan ev ısınır mı?
Mantolama uygulaması özellikle kış aylarında önemli bir yalıtım sağlar. Bu uygulamalar, yaz aylarında sıcak havayı dışarıda bırakırken, kış aylarında ise dondurucu soğukların ev içerisine girmesine engel olur. Mantolamanın enerji tasarrufu sağladığı, birçok çalışma ile ortaya konmuştur. Mantolama uygulamaları, evlerin enerji harcamalarını yüzde 50 oranında düşürmektedir. Buna karşın, mantolama yaptırmayan birçok bina vardır. Peki, bu binalar nasıl ısınıyor? Ya da ısınabiliyor mu?
Mantolama uygulamalarının temel amacı ısı yalıtımı sağlamaktır. Binalarda mantolama faaliyeti olmadığı zaman ısınma giderleri çok yüksek miktarlara çıkabilmektedir. Mantolama olmayan evlerde ısınma sağlanabilir. Buna karşın bu ısınma çok daha zor ve uzun sürecektir. Isı yalıtım malzemeleri ile kaplı olmayan duvarlardan sürekli olacak soğuk hava geçişi yaşanacaktır. Bu da yaşam alanlarındaki konforun sürekli bozulması anlamına gelir.
Mantolama yapılan binalarda ısı sorunu yaşanmayacaktır. Hava geçişi yaşanmadığı için, sıcak hava daima evinizin içinde kalacaktır. Bu da hem aile ekonomisine, hem ülke ekonomisine hem de doğaya katkıda bulunmanıza yardımcı olur.
Mantolamanın evler ve binalar açısından birçok avantajı vardır. Mantolama sistemine dahil olmayan binalarda ısıl konfor açısından dezavantajlar yaşanacaktır. Bu konforun yanı sıra ısı kayıpları üst sevilerde olacak, bu da bütçenize her geçen gün daha fazla zarar verecektir.
Binaların dış ve iç ortamlarında olmak üzere iki farklı kategoride mantolama yapılabilir. Dış ya da iç cephesinde mantolama olmayan evlerde, yoğuşma sorunları da ortaya çıkacaktır. Yoğuşma yapı içerisindeki nemli ve sıcak havanın, yapıya sızıp soğuk bir yüzeyle karşılaşması ve su buharı taşıma kapasitesinin düşmesiyle katman yüzeyinde kalmasıdır. Yoğuşma yapıya zaman içerisinde zarar veren faktörlerden biridir. Mantolama sistemleri bulunmayan evlerde rutubet oluşumu da çok daha fazla yaşanacaktır.
Mantolama uygulamalarının ısı yalıtımının yanı sıra başka faydaları da söz konusudur. Bunlardan biri yangın koruma performansıdır. Bir diğeri ise gürültünün engellenmesidir. Mantolama sistemi olmayan binalar bu faydalardan da mahrum kalacaktır.
Cephe mantolamanın ısı yalıtımı, enerji tasarrufu, bütçeye katkısı, gürültü kirliliğini engellemesi gibi birçok katkısı vardır. Günümüzde mantolama faaliyetlerinin büyük bölümü inşaat sürecinde gerçekleştirilmektedir. Bu sayede yeni yapılar hem dağa sağlam hem de daha yalıtım açısından daha avantajlı olmaktadır. Mantolama uygulaması, binaya ısı, sıvı, rüzgar gibi faktörlere karşı dayanıklılık kazandırır. Yapılarının ömrünün uzaması konusunda oldukça faydalı olan mantolama uygulamaları sayesinde, korozyon oluşumu, çatlaklar engellenirken, iklimsel dış etkenlerden de korunmuş olunur.
Mantolama fiyatları ise birçok farklı unsura göre değişkenlik gösterecektir. Bu faktörlerin başında ne tip mantolama malzemeleri kullanıldığı gelir. Bunun yanı sıra binanın ölçüleri, zaman, personel sayısı, ekipmanlar gibi faktörler fiyatları etkileyecektir. Tüm bunlara karşın ilk yaptırma maliyetini bir kenara koyduğunuzda uzun vadede bütçenize oldukça olumlu bir katkı sağlayabilirsiniz.
Mantolama uygulaması olmayan evlerin ve binaların ısınması oldukça zordur. Bu durum hem bütçe açısından hem konfor açısından hem de evinizin ömrünün kısalması açısından size birçok zarar verecektir. Tüm bu zararlardan kurtulmak ve mantolamanın avantajlarından faydalanmak için hemen bize ulaşarak, bilgi alabilirsiniz. Isı yalıtımı konusunda birçok farklı malzeme ve hizmet seçeneğine sahip olan firmamızın avantajlı fiyat seçeneklerinden kolayca yararlanabilirsiniz.